Anjager? Wat is een anjager dan? Anjager is Achterhoeks en heeft diverse betekenissen:

 1. Aanstichter
;
 2. Iemand die veranderingen voorbereidt
;
 3. Een pomp van een brandspuit;
 4. Een werktuig dat gasmengsel naar de motor voert
.

Kortom de ‘Anjager van de Larense Kermis’ bereidt de verandering voor, is de aanstichter om iedereen anjager van de karmse te maken en nummer drie spreekt voor zich.

Je betaalt jaarlijks een bedrag van € 50,- voor de Anjagers en steunt hiermee de Larense Kermis. Daarvoor krijg je:

 • Exclusief toegang tot het Anjagersbal* op de vrijdag;
  • Hier ontvang je gratis 15 munten t.w.v. € 33,75
  • Hier krijg je tevens een warme, goed vullende maaltijd
 • Gratis toegang tot het Anjagersontbijt** op maandagmorgen;
 • Je investeert indirect in de toekomst van de Larense Kermis en mag jezelf dus een klasse kearl of lady noemen!

Ben je nog geen Anjager? Jammer joh! Dan geen Anjagersbal! Uiteraard is het wel mogelijk om lid te worden zodat je niets mist van deze kermis aftrap! Dat kan tijdens het Anjagersbal, tijdens het Anjagersontbijt en mocht je nou niet willen wachten? Download dan hier het aanmeldformulier.
Het formulier kan je op vrijdag 4 september 2020 meenemen, je mag hem ook eventueel invullen en mailen naar info@larensekermis.nl of afgeven aan de Dorpsstraat 5 in Laren Gld!

Anjagersbal
*Het Anjagersbal is gekoppeld met het bedrijvenuurtje. Ieder jaar worden alle Larense Ondernemers uitgenodigd voor het bedrijvenuurtje dat om 17.00 uur begint. Roulerend wordt de kermis afgetrapt bij de drie horeca bedrijven! Sinds 2013 zijn Anjagers hier ook welkom en vanaf 2017 is het Anjagersbal een besloten feest en dus alleen toegankelijk voor de ondernemers, hun personeel en natuurlijk voor de Anjagers!

**Anjagersontbijt
In 2017 zijn we gestart met een kermisontbijt! Vanaf 10.00 uur kan iedereen aanschuiven! Er worden lange tafels geplaatst op de Dorpsstraat, waar iedereen kan aanschuiven om de dag te beginnen met een stevig ontbijt inclusief een heerlijk eitje gebakken door de jongens van Witkampers 1! Voor leden van de Anjagers is dit ontbijt gratis en voor niet leden slechts twee muntjes. Dit ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Wereldbakker Wijnand, Keurslager van de Pol, Plus Beuzel, TerMeulen Eieren, CoffeeFresh, Stegeman, ’t Langenbaergh en Witkamp.

Geen excuus meer om op kermismaandag niet te komen ontbijten: Anti-kater jam! Met kruiden uit de Moesgaard bij Verwolde, diverse ‘paracetamolletjes’ en uiteraard enkele geheime ingrediënten kunnen alle ontbijters tijdens het Anjagersontbijt genieten van dit wonderbaarlijke ‘medicijn’!