Naast de attracties, muziek in de horeca, Anjagersbal, Anjagersontbijt en verkleedwedstrijden is er op zaterdag een Laornse Spullenmarkt 

De Laornse Spullenmarkt trekt een nieuw jasje aan! De eerste Laornse Spullenmarkt op zaterdag 2 september (Kermiszaterdag), die door vrijwilligers van Kerk en Kulturhus wordt georganiseerd, duurt van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in en rond de Kerk en ‘t Kulturhus. Op de spullenmarkt kunt u neuzen tussen vele leuke, gebruikte spulletjes. Inmiddels zijn er al aardig wat mooie spullen ingeleverd, dus voldoende reden om een kijkje te komen nemen of er iets van uw gading bij zit of alleen om te snuffelen. Voor een entreekaartje (vanaf 12 jaar) van € 2,- wordt u een gratis kopje koffie, thee of ranja aangeboden. Hierbij kunt u een heerlijk stukje taart nuttigen (tegen betaling), door vrijwilligers gebakken. Aan de kinderen is ook gedacht: er is een grabbelton, waar de kinderen, voor een luttel bedrag, in kunnen grabbelen. Kortom, gezelligheid voor jong en oud, dat gecombineerd kan worden met een bezoekje aan de Larense kermis.

Bloemstukjes, tuinplantjes en -stekjes

Tijdens de Laornse Spullenmarkt worden bloemstukjes, tuinplantjes en -stekjes verkocht. Wie stekjes van vaste planten uit eigen tuin wil aanleveren, kan deze – liefst een week vóór de markt (eerder mag ook) – in potjes bij Ria Kemna, Oosterenkweg 17 of Francis Jonk (06 10 22 57 16), Harfsenseweg 8 afleveren. Graag met naam en kleur op labeltjes aanleveren. Bloemen en groen (uit eigen tuin) voor de bloem-stukjes kunnen op zaterdagmorgen ingeleverd worden bij ’t Kulturhus.

Grote ophaaldag in de bebouwde kom en laatste inlevermoment

Op zaterdag 26 augustus organiseren we in de bebouwde kom van Laren een grote ophaaldag. We rijden die dag rond om bruikbare spullen op te halen. Als u spullen voor ons heeft, mag u deze vóór 9 uur ‘s morgens aan de weg klaar zetten. Buiten de bebouwde kom komen we alleen op afroep. Woont u buiten de bebouwde kom en heeft u spullen die op 26 augustus opgehaald kunnen worden, neem dan vooraf contact op met Evert Jan (06 20 24 42 81) of Herman (06 55 29 87 91). De allerlaatste inzameling is op vrijdag 1 september. U kunt dan uw bruikbare spullen rechtstreeks bij de Kerk en ‘t Kulturhus in Laren inleveren vanaf 10:00 uur tot 16:30 uur. Voor zowel de 26e als de 1e geldt: kapotte spullen, witgoed, grote (tuin)meubelstukken en kleding nemen we niet in.

Opbrengst voor ‘buurtkastje’

Een deel van de opbrengst van de Laornse Spullenmarkt gaat dit jaar naar ‘Ons Larens buurtkastje’. Dit kastje (op de hoek van de Zutphenseweg en Boerkamp) is een initiatief van Rita Oortgiesen. Het kastje wordt dagelijks gevuld met voedsel en andere praktische producten. Mensen met een kleine portemonnee kunnen hieruit ongezien en anoniem producten meenemen.

Organisatie

De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk project van Kerk en Kulturhus en wordt georganiseerd door vrijwilligers. De commissie bestaat uit Evert-Jan Boers, Marjan Croese, Remco Dijkman, Herman Holterman, Francis Jonk, Tine van Laar, Rita Meuleman en Ankie Saaltink. Voor meer informatie, zie kulturhuslaren.nl